Verse friet voor horeca, frituur en foodtruck

Friet voor horeca

Als horecazaak is het tegenwoordig belangrijk om te werken met dagverse producten. Dit geldt natuurlijk ook voor de friet die je serveert bij de gerechten.

Kies voor kwaliteit

Klanten hechten steeds meer waarde aan gerechten en de kwaliteit die een horecazaak levert. Naast de hoofdgerechten gaan ook de bijgerechten een grotere rol spelen. Het favoriete bijgerecht van jouw klanten? Friet! Als horecazaak moet je dus een keuze gaan maken welke friet je gaat kiezen: diepvriesfriet of verse friet?

Het verschil tussen fabrieksfriet en verse (voorgebakken) friet is enorm. Bij fabrieksfriet weet je niet welke kwaliteit aardappel er wordt gebruikt, waar de aardappel vandaan komt, hoelang het verwerkingsproces heeft geduurd en wat er allemaal is toegevoegd. Dat proef je.

Bij de verwerking van onze verse Zeeuws-Vlaamse friet weet je dat wel! Zo telen we onze aardappelen op de beste klei die perfect is om frietaardappelen op te telen. Het verwerkingsproces gebeurt in een zo kort mogelijke keten, de aardappelen sorteren en bewaren we zorgvuldig. Na het wassen, snijden en eventueel voorbakken leveren we de verse friet vaak dezelfde dag nog in de koeling van de horecazaak!

De keuze om met verse friet te gaan werken in plaats van diepvriesfriet is dus snel gemaakt: betere kwaliteit en smaak, korte keten en extra service.

Als je als horecazaak met verse friet wilt gaan werken kan je nog altijd kiezen tussen rauwe en vers voorgebakken friet. Beide producten hebben natuurlijk hun eigen voordelen.

Rauwe verse friet

Het belangrijkste voordeel van werken met verse friet is dat de kwaliteit een stuk beter is dan fabrieksfriet. Je proeft heel duidelijk het verschil. Dit komt omdat wij niks toevoegen aan de friet, deze wordt geschild, gesneden en direct vacuüm verpakt.

Na het verpakken worden de frietjes zo snel mogelijk tot in de koeling bij de horecazaak geleverd. Doordat we bijna dagelijks snijden is de friet altijd vers! De leveringen gebeuren altijd tot in de koeling, omdat zo de kwaliteit van de friet het beste blijft.

Daarnaast is de afkomst van de aardappel heel erg belangrijk, welk ras we gebruiken, hoe we de aardappelen sorteren en bewaren. Dit gebeurt natuurlijk allemaal in een zo’n kort mogelijke keten. Omdat wij de aardappelen telen op Zeeuwse kleigrond geeft dit de friet een unieke smaak.

Verse voorgebakken friet

Het bakproces kan voor horecazaken best wel wat tijd in beslag nemen, hierdoor hebben we ook de optie om verse voorgebakken friet te leveren. Deze friet hebben we al voorgebakken en moet je enkel een paar minuten afbakken!

Doordat je de friet niet meer moet voorbakken heb je geen gewichtsverlies ten opzichte van de rauwe friet. Daarnaast bespaar je ook op afschrijvingskosten, gas/stroom, olie en personeelskosten, en voorkom je ook voorbakfouten doordat wij constante kwaliteit leveren.

We garanderen net zoals de rauwe friet ook bij de vers voorgebakken friet topkwaliteit!

De keuze is dus nu aan jullie: ga je voor onze verse rauwe of vers voorgebakken friet? We brengen graag gratis proefverpakkingen langs zodat jullie kunnen testen waar de voorkeur naar uitgaat!

Stuur een mailtje naar info@zvlfriet.nl of bel 0640800342.

Over de schrijver
Reactie plaatsen