Verse friet leverancier

Verse rauwe friet

Wij van ZVL Friet maken verse rauwe friet voor restaurants en cafetaria’s van onze eigen geteelde Agria aardappelen. De Agria aardappel is (volgens ons) de beste aardappel om verse friet van te maken. Na het rooien sorteren wij de aardappelen op maat en gaan ze in kisten. Deze kisten worden bewaard in de mechanische koeling en hierdoor kunnen we de aardappelen jaarrond gebruiken om friet van te snijden. Na verwerking leveren we de friet direct meerdere malen per week tot in de koeling bij onze klanten. Echt vers dus!

 

Verse rauwe friet leverancier 

Met ZVL Friet gaan we voor de korte keten, van de teelt tot de levering in zo min mogelijk tijd en stappen. In het voorjaar planten wij onze aardappelen, deze kunnen wij in het najaar wanneer ze volgroeide aardappelen zijn rooien. In de tussentijd houden wij ons bezig met het beregenen van de aardappelvelden als er te weinig regen valt, dit om de aardappelen goed te laten groeien. Wist je dat de aardappelplant voor 1 kilogram aardappelen 287 liter water verbruikt? Daarom is het belangrijk om in droge periodes te beregenen.

Na de oogst van de aardappelen sorteren wij deze op maat en gaan ze per maat in grote aardappelkisten. Deze kisten gaan een grote mechanische koeling in zodat de aardappelen tot na de zomer bewaard kunnen worden. Om de friet te produceren gebruiken wij de grote frietaardappelen. Na de verwerking gaat de vers gesneden friet direct naar de horecazaken en cafetaria’s. Dit leveren doen we meerdere malen per week tot in de koeling.

Producent verse rauwe friet 

Bij de productie van onze friet worden de aardappelen als eerst gewassen in een grote wastrommel en vervolgens gedroogd zodat er niet te veel vocht meegaat. Vervolgens worden de aardappelen wel dan niet geschild en gesneden tot friet. De kleine stukjes worden eruit gezeefd en daarna verpakken we de friet. Dit gebeurt allemaal in een hele korte tijd zodat je smaak van de aardappel perfect blijft.

Welk ras aardappel gebruiken voor verse friet? 

Het aardappelras wat wij gebruiken is in hoofdlijn Agria. Dit aardappelras kan je het beste telen op kleigrond. De Agria is een grote langwerpige aardappel waar we mooie lange friet van kunnen maken. De structuur van de aardappel is ideaal voor een krokante buitenkant en een zachte smeuige binnenkant. Een perfect frietje dus!

Jaarrond dezelfde aardappel

Doordat we de aardappelen na het rooien op maat sorteren en in kisten draaien kunnen we ze bewaren in de mechanische koeling. In deze koeling kunnen we de juiste omstandigheden creëren voor de aardappelen. De juiste tempratuur speelt daarbij een grote rol. Doordat de aardappelen op de juiste tempratuur worden bewaard kunnen we jaarrond (ook in de zomer) deze kwalitatieve Agria’s verwerken tot verse friet. Hierdoor is het hele jaar door dezelfde kwaliteit.

Diktes en maten 

De verse friet produceren we in verschillende diktes, met of zonder schil. De standaard maat die we gebruiken is 11x11mm, dikker of dunner is natuurlijk ook mogelijk!

Leveringen 

Met ZVL Friet leveren we verse friet in Zuid-West Nederland en de bovenkant van België. Dit gebeurt om de dag zodat u altijd verse friet in de zaak hebt. Mocht u echt een keer in nood zitten zoeken we altijd naar een oplossing en kunnen we na komen leveren.

Welke olie gebruiken voorbakken friet ?

De beste olie om Agria friet in voor en/of af te bakken is plantaardige olie. Wij gebruiken zelf een blendt van high oleic, zonnebloemolie, zonnebloemolie en raapolie.  

Proefverpakking verse friet ontvangen?

Wilt u een gratis proefverpakking ontvangen zodat u de kwaliteit kan proeven? Vraag dan een proefverpakking aan via 0640800342 (WhatsApp of telefoon), stuur een mail naar info@zvlfriet.nl of vraag hem gemakkelijk aan via deze website.

We zorgen ervoor dat u de friet deze week nog kan testen!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen